След раждането имам проблем: нямам сили  и желание за секс.

...
След раждането имам проблем: нямам сили  и желание за секс.
Коментари Харесай

Падам от умора, не ми е до секс. Мъжът ми мисли само за това

„ След раждането имам проблем: нямам сили  и предпочитание за секс. И всико някак се счупи. Винаги съм мислила, че имаме подобен характер, само че се оказа, че мъжете на четиридесет години мислят единствено за секс. Аз въобще не съм подготвена: детето е на две години, към момента кърмя, работя от у дома и никой не ме анулира в домакинската работа.
Честно казано, в девет вечерта задрямвам с детето, падам от отмалялост. Как мога да съм подготвена за секс?! А брачният партньор ми мисли единствено за секс. От една страна е досадно либидото ми да е на нула, тъй като сексът би трябвало да участва в живота на двойката. От друга страна съм пъклен изтощена. Имам и проблеми в работата, нямам време за развлечение. Съпругът ми непрекъснато е афектиран.
Какво мога да направя тук? Веднага би трябвало да кажа, че бабите не оказват помощ, бавачката е скъпо наслаждение, по тази причина е нереалистично да бленувам за отмора ”, Лиза, 38 години

Предполагам, че казусът с неналичието на предпочитание е по-скоро вторичен. Зад думите ви се крият по-сложни вътрешни прекарвания, отмалялост и безпокойствие, в сравнение с просто проблеми със половото предпочитание, обяснява семейният психолог Лусия Сюлейманова.

За страдание, е мъчно незабавно да се дефинира първопричината. Може да подозираме недоразумение със брачна половинка си (не единствено в половата сфера, само че и по въпросите на родителските функционалности или прочувствено несъответствие), както и последици от следродилния синдром.
От писмото ви не излиза наяве дали казусът е зародил в този момент или или е резултат от насъбрани проблеми през цялото време на връзката.

Какво е належащо в тази обстановка

Първото е да решите въпросите с вашето вътрешно състояние. В противоположен случай брачният партньор ви, даже да прояви схващане и краткотрайно просто да потисне желанието си, раздразнението му и упреците ще продължат, въпреки и не по тематиката за секса.

Второ, в такова обезпокоително, водено от меланхолия положение, се изразходва доста сила за най-простата работа - постоянно повече, в сравнение с в действителност изисква. Лошо е, че нямате поддръжка и подпомагане.

Би било рационално да ревизирате домакинските отговорности и да прецените кои от тях могат да бъдат отсрочени.
Включете здравословното " не ми пука " и си дайте опция да се отпуснете още малко. Чрез понижаване на напрежението вътрешната ви сила ще се усили.

Бих предложила следната стратегия:

1. Проверете положението на организма си: изследвайте хормоните, с цел да изключете гинекологични проблеми, изключително в случай че забележите смяна в питателните привички, неточен цикъл, косопад. Вашето положение може да бъде обвързвано с хормонални нарушавания в следродилния интервал, чийто непряк резултат е, че либидото изчезва.

2. Определете равнището на тестостерон. От него директно зависи половото предпочитание. Може да се окаже, че казусът ви ще се реши бързо и дейно. Но това никога не значи, че не е нужно да се занимавате с вътрешното си положение.

3. Зад всеки признак - в това число неналичието на предпочитание за секс - можете да видите психически проблем. Може би изключването на секса има второстепенна изгода за вас и взема решение някакъв проблем. Опитайте се да анализирате: какви изгоди получавате. Може би желаете да накажете брачна половинка си? Или да покажете кой е шефът в къщата? Запитайте си какво тъкмо ви оказва помощ това, че не вършиме секс?

4. В такива обстановки интензивно се развива самосъжалението. Опитайте се да извършите лист с неща, за които съжалявате сега и какво ви кара да го вършиме: получавате ли внимание или се чувствате като жертва?
Самосъжалението постоянно не дава опция за решение на проблеми, блокира самото предпочитание за това.
За да излезете от това положение, направете елементарен проект: 10 наслади, които можете да си доставите денем. От зоната на разрушителните страсти и вътрешния дискомфорт ще се прехвърлите в зоната на позитивното отношение. Психофизиологията е система от свързани процеси и даже тези елементарни техники са доста ефикасни.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР